Ons verhaal

PonyLand 1980

PonyLand 1980 een paradijs voor dieren.


PonyLand 1980 is opgericht om verwaarloosde paarden te redden. Paarden redden stopt niet bij een goede verzorging, maar net zoals wij, wensen zij een doel in hun leven. Daarom zetten we onze paarden terug in voor activiteiten zoals wandelingen, rijlessen en nog zoveel meer. Het diervriendelijke is terug te vinden in de wijze waarop onze activiteiten plaatsvinden. Geen enkele activiteit vindt plaats zonder dat men eerst zijn paard verzorgd heeft. Bovendien vinden deze activiteiten ook altijd plaats op het ritme van onze paarden.


Na enige tijd was iedereen bekend met ons doel en onze motivatie. Dit zorgde ervoor dat we niet enkel de vraag kregen om paarden te redden, maar nog heel wat andere dieren. Hierdoor kan je bij PonyLand 1980 niet enkel paarden terugvinden, maar ook konijnen, kippen, eenden, schapen en zelfs een dwerggeit.

PonyLand 1980 een paradijs voor mensen.


Ons doel was het redden van paarden, maar dit werd al snel uitgebreid naar andere dieren. Het zal jullie dan ook niet verwonderen dat ons doel hiernaast ook nog eens werd uitgebreid naar het maken van een paradijs voor zowel dier als mens.

PonyLand 1980 wil iedereen de kans geven om te kunnen ervaren wat zowel dier als natuur ons kunnen bijbrengen. Bij PonyLand 1980 wensen we op ieder gezicht een glimlach te toveren!

Zoek je plezier en wens je te genieten van zowel dier als natuur? Dan ben je zeker welkom bij PonyLand 1980.

Superleuke en enthousiaste ontvangst door Marie. De meisjes voelden zich meteen op hun gemak en wij als ouders ook. Het was een topervaring en voor herhaling vatbaar. De meisjes vonden het paardrijden en het verzorgen van de paardjes geweldig!

Kim A.

PonyLand 1980, waar dier, mens en natuur elkaar ontmoeten.


De mooiste ontmoeting is deze van dier, mens en natuur. De combinatie van deze drie vormt een geheel dat in harmonie samenleeft. De huidige wijze van leven brengt ons steeds verder van de natuur, maar ook van dieren en hun natuurlijke omgeving. Bij Ponyland 1980 willen we dit veranderen. We wensen iedereen de kans te geven om terug in harmonie te leven met zowel dier als natuur.

Paddock Paradise: de relatie tussen paard, mens en natuur.


De relatie tussen paard, mens en natuur versterken we door het Paddock Paradise concept te introduceren.

Een Paddock Paradise bestaat uit een “omlooppad” (zonder start of einde) met voeding, schutting en water op verschillende locaties. Dit benadert een zo natuurlijk mogelijke leefomgeving voor paarden, waardoor ze ook hun dagelijkse beweging krijgen. De relatie met mens is ook terug te vinden in een Paddock Paradise. Door voeding, schutting en water op verschillende locaties te plaatsen moeten mens en paard zich samen doorheen het Paddock Paradise begeven. Op deze wijze leven we samen en leren we elkaar te respecteren.